Enemmän irti Facebookista - miten lisätä “varaa aika” -painike sivullesi

Muutamalla klikkauksella helpotat asiakkaittesi ajanvarausta. Tiedonhaun aikakautena ostopäätöstä pohditaan useamman lähteen kautta, ja yksi näistä on sosiaalinen media. Kun olet herättänyt asiakkaan uteliaisuuden ja saanut hänet vierailemaan Facebook-sivullasi, on luonnollista haluta ohjata asiakas nopeasti ja vaivattomasti ajanvaraukseen. Tämän ohjeistuksen avulla luot helposti “varaa aika” -painikkeen, joka ohjaa asiakkaasi suoraan Facebook-sivultasi Omakampaamo-profiilisi ajanvaraukseen.

Alla on video, jota seuraamalla painikkeen luonti onnistuu vaivatta. Halutessasi voit seurata myös videon alla olevaa kuvallista ohjeistusta.

alt

1. Mistä painike löytyy?

alt

Mene Facebook-sivullesi. Löydät painikkeen kansikuvasi oikeasta alareunasta. Klikkaa “lisää painike” -painiketta.

2. Määritä sivusto, jolle haluat painikkeen ohjaavan

alt alt

Määritä ensin painikkeen tyyppi valitsemalla “varaa nyt” -painike “valitse painike” -pudotusvalikosta. Kirjoita “sivusto” -kohtaan Omakampaamon ajanvaraus-sivusi osoite.

Helpoiten saat osoitteen oikein menemällä Omakampaamon profiilisi ajanvaraus-kohtaan ja kopioimalla osoiteriviltä sen osoitteen. Maalaa osoite ja paina hiiren oikeaa nappia valiten “kopioi” (englanninkielisellä järjestelmällä “copy”). Siirry takaisin Facebook-sivullesi ja ylläolevan kuvan mukaisesti “Sivusto”-riville ja paina kentässä hiiren oikeaa nappia ja valitse “liitä” (englanninkielellä “paste”).

Osoite on tyyppiä https://omakampaamo.fi/sinun-salonkisi/varaa.

Siirry kohtaan “määritelläänkö linkki sovellukseen?” ja valitse klikkaamalla sitä “kyllä”.

3. Huomioi palvelua puhelimellaan käyttävät asiakkaat

alt

Lomake täyttää automaattisesti molempiin pudotusvalikoihin “sivusto”. Mikäli näin ei jostain syystä ole, vaihda pudotusvalikkoihin vaihtoehto “sivusto”. Tämän jälkeen paina oikeassa alareunassa olevaa “luo” -painiketta. “Varaa nyt” -painike on luotu Facebook-sivullesi.

Testaa painikkeen toimivuus viemällä hiiren kursori “varaa nyt” -painikkeen päälle ja valitse aukeavasta pudotusvalikosta kohta “testipainike”. Salonkisi ajanvaraus-sivu avautuu.

4. Kuinka paljon klikkauksia painike saa?

alt

Halutessasi voit seurata painikkeen kautta ajanvaraukseen siirtyvien asiakkaiden määrää. Vie hiiren kursori “varaa nyt” -painikkeen päälle ja valitse aukeavasta pudotusvalikosta kohta “näytä kävijätietoja”. Kuvassa oikealla oleva graafi avautuu, ja voit helposti nähdä, kuinka paljon klikkauksia painike on saanut.

Olivatko ohjeemme yksinkertaiset ja vastasivatko ne odotuksiasi? Pyrimme jatkuvasti parantamaan asiakaspalvelumme laatua, ja palautteesi on avainasemassa. Jätäthän meille alle huomioitasi artikkelin sisällöstä. Mikäli kirjoitus oli mielestäsi hyödyllinen, voit jakaa sen helposti ystävillesi valitsemassasi sosiaalisessa mediassa oikeassa alareunassa olevasta “jaa artikkeli” -kohdasta.